Δημήτρης Χατζής ο δεκαπεντάχρονος Έλληνας που κατασκευάζει ανθρωποειδή ρομπότ.

Με συστηματική καθημερινή ενασχόληση ενός χρόνου, με 475 εκτυπωμένα κομμάτια σε 3d printer, ο Δημήτρης Χατζής μαθητής της Α΄ Λυκείου, είναι ο μικρότερος κατασκευαστής ρομποτικού ανθρωποειδούς με ανθρώπινες διαστάσεις, με την κωδική ονομασία TROOPY.

αρχείο λήψης (6)

Ο Δημήτρης Χατζής από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με  τον συγκεκριμένου τύπου ρομπότ και έτσι μπήκε στο club με τους έξι δημιουργικούς ,αυτής της κατηγορίας.Από την Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου ξεκίνησε να φτιάχνει τα πρώτα του project.  Και  στην έκτη τάξη του Δημοτικού, ένιωθε πως ήταν ένας περήφανος κατασκευαστής ρομποτικού βραχίονα.

Με έμπνευση από την ταινία “Real Steal” αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή  ενός λειτουργικού ρομπότ, το εγχείρημα του το πέτυχε με έναν 3d printer.

 

upl562e07b4bff68

Με αυτόν τον 3D εκτυπωτή έλαβε μέρος στο 5ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής 2014 και κέρδισε τις διακρίσεις του μικρότερου εκθέτη και το 2o βραβείο του καλύτερου εκθέματος για το 2014″.  Ο πατέρας του Δημήτρης, είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός, ενώ η μητέρα του καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας. Πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς τους γονείς που στηρίζουν ένα τόσο έξυπνο παιδί.