Χρήστος Κόλλιας ψυχικός φορτιστής δημιουργίας.

Ο Χρήστος Κόλλιας γεννήθηκε και εργάζεται στα Ιωάννινα.
Είναι ενεργός καλλιτέχνης από το 1998 στην γλυπτική και τις εικαστικές τέχνες γενικότερα. Ξεκινώντας από την μικρογλυπτική φιγούρας και κάποια εικονογραφικά έργα, η ανάγκη του για δημιουργία τον οδήγησε σταδιακά σε πιο αφαιρετικές φόρμες και πιο «ελεύθερες» τεχνικές, πάντα όμως με θεματικό του άξονα τον άνθρωπο.

Η δυσκολία και η πρόκληση να δώσει ζωή σε κάτι που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, σε κάτι εξώκοσμο και σουρεαλιστικό είναι η κινητήρια δύναμη του. Οι ιδέες μπορεί να προέρχονται από την καθημερινότητα, από απτά καθημερινά αντικείμενα, από μια φευγαλέα εικόνα ή ένα όνειρο από οτιδήποτε έμβιο ή μη.

1231

Έχει ασχοληθεί επίσης με την σκηνογραφία, την κατασκευή μαριονέτας, την φωτογραφία και την κατασκευή μάσκας, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές ατομικές εκθέσεις καθώς και συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις. Συγκεκριμένα, στην διαδικασία κατασκευής μάσκας, η πρωταρχική ιδέα προέρχεται από την δυνατότητα που παρέχει η μάσκα στον δημιουργό αλλά και στον θεατή, της υπόδησης και της εμψύχωσης (κάτι που συναντάτε επίσης και στην κατασκευή μαριονέτας). Μετουσιώνει δηλαδή ένα σταθερό έργο τέχνης σε ρόλο, σε ενδυμασία και υπόδηση και αυτό το βιωματικό παιχνίδι αποτελεί την πρόκληση που αναζητεί ο καλλιτέχνης για δημιουργία.

12355280_10153659159789333_332268083_n

Τέλος, ακόμη και το παιχνίδι, το ταίριασμα ετερόκλητων υλικών και η αναζήτηση αισθητικών συνθέσεων μέσα από ανακυκλώσιμα ή ευτελή υλικά, η « ελευθεριακή » αντιμετώπιση της δημιουργίας, χωρίς προμελετημένο σχέδιο, στόχο, σκοπό, εικονογραφική αναγκαιότητα και το φαινομενικά τυχαίο είναι για τον Χρήστο ο σπινθήρας που πυροδοτεί την ιδέα και οδηγεί στην υλοποίηση.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον τομέα της ψυχικής υγείας με τμήματα εικαστικής απασχόλησης σε ψυχικά ασθενείς αλλά παραδίδει/οργανώνει σεμινάρια και εικαστικά εργαστήρια σε ενήλικες και παιδιά.

http://chriskollias.wix.com/chriskollias
https://www.facebook.com/chris.kollias.7
com/chriskollias

chriskollias@gmail.com