Η ιδέα είναι τόσο απλή, αλλά ιδιοφυΐες.

Δύο αδέρφια και ομάδα   Aisa και Raphael Mijeno στις Φιλιππίνες, κατασκεύασαν μια εφεύρεση, που με αλάτι και νερό της βρύσης ή θαλασσινό,  μπορεί να φέρει  φως σε εκατομμύρια σπίτια που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, σε  αντίθεση με λάμπες κηροζίνης, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς, οι λάμπες με θαλασσινό νερό μπορούν με ασφάλεια να τοποθετηθούν μέσα στο σπίτι.

Μοιάζει με οποιοδήποτε συνηθισμένο φορητό φανό, αλλά έχει μια τεράστια διαφορά, αυτή η λάμπα δεν απαιτεί τίποτα άλλο εκτός από αλμυρό νερό, και θα έχετε αυτό το φωτεινό λαμπτήρα που μπορεί να παράγει ενέργεια  για οκτώ ώρες. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, οικονομικά αποδοτικό και εύκολο στην χρήση.

Η ιδέα προέκυψε , ενώ εργαζόντουσαν  για την Greenpeace σε μία αγροτική κοινότητα της  χώρα τους ,  όπου οι κάτοικοι χρησιμοποιούν κηροζίνη για  ως κύρια πηγή φωτός. Συνειδητοποίησαν  ότι αυτό ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα που χρειαζόταν  λύση.   «Αυτό είναι !    γεννήθηκε η Salt Lamp.

«Aisa είπε «Το όραμά μου ήταν να λύσει αυτό το πρόβλημα για τα 16 εκατομμύρια Φιλιππινέζους που δεν έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια  στα βουνά και στα μικρά νησιά. Ο πλανήτης είναι 3/4  νερό των ωκεανών!  «Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την επίλυση της ενεργειακής μας κάλυψης, εκτός από τη χρήση του άφθονου φυσικού πόρου που έχουμε;  «Στις Φιλιππίνες, ακόμη και σε νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα, σίγουρα θα βρείτε τρία πράγματα: το νερό, το ρύζι, και το αλάτι ,  «Η επιστήμη για 100 χρόνια είχε γνώσεις πάνω σε αυτό, δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί  οι άνθρωποι  δεν ανέπτυξαν αυτόν τον τρόπο ενέργειας . »

Πως δουλεύει?     «Εφεύρεση μας χρησιμοποιεί τις αρχές της ηλεκτροχημείας,  απλώς με χρήση δύο διαφορετικών μεταλλικών στοιχείων που βυθίζονται σε διάλυμα θαλασσινού νερού με αποτέλεσμα  την παραγωγή άφθονης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας ».  Η λάμπα έρχεται ακόμη και με μια θύρα USB που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φορτίσετε το smartphone σας. Ράβδοι του ηλεκτροδίου του λαμπτήρα πρέπει να αντικαθίστανται περίπου δύο φορές το χρόνο.

saltw6Σε αυτή τη φωτογραφία, Aisa και Raphael Mijeno, και ο Oscar Bryan Magtibay, ένας ηλεκτρολόγος μηχανικός, κρατούν ένα τεράστιο check που έλαβαν για τη νίκη για την εκκίνησης του ανταγωνισμού στον χώρο των ιδεών.

Sustainable  Alternative  Lighting  (SALt)  μια εταιρεία από τις πολλά υποσχόμενες  νεοσύστατες επιχειρήσεις στις  Φιλιππίνες που θα παρέχουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες.   Στόχος τους είναι  να κατασκευάσουν ένα  salt – water – powered generator  στο μέλλον που μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ολόκληρο σπίτι. Ή ίσως ακόμη μεγαλύτερο από αυτό – μια μονάδα παραγωγής ενέργειας με θαλασσινό νερό.

αρχείο λήψης

Προς το παρόν, είναι  έτοιμοι  και ελπίζουμε να διαθέσουν τους  λαμπτήρες με θαλασσινό νερό σε μαζική παραγωγή, η οποία θα μπορούσε να ωφελήσει χιλιάδες έως  εκατομμύρια οικογένειες σε όλο τον κόσμο.